Thérèse spreekt vandaag.

9 Dec - 13 Dec, par P. Martin Faingnaert

gettyimages-1300275378-612x612.jpg

Deze paradoxale figuur - Thérèse van Lisieux - heeft het leven van miljoenen mensen beïnvloed, van pausen tot gewone mensen. Paus Pius X prees haar als "de grootste heilige van de moderne tijd".

De levenslessen die we van Thérèse kunnen leren zijn vooral relevant in de huidige turbulente tijden. Dat is niet omdat ze antwoorden heeft op beleidskwesties in een onrustige wereld; Thérése gaat niet rechtstreeks in op sociale dilemma's. Door haar persoonlijke ervaring met liefde, verlies, trauma, en genezing, laat Thérèse ons zien hoe een volwassen persoon met een vrij en liefdevol hart eruit ziet. Ze biedt ons hoop en vertrouwen, voor een leven van betekenis, tevredenheid, liefdevolle relaties, productief werk, en dienstbaarheid aan anderen.

Thérèse ging om met haar levensomstandigheden zoals ze die aantrof, door de zwakheden, kwetsbaarheden en hartstochtelijke verlangens van haar hart, met moed en onverzettelijke eerlijkheid te dragen. In haar verhaal kunnen we, misschien tot onze verrassing, een geestverwant vinden. We nodigen je uit om Thérèse te leren kennen als een mentor voor rusteloze harten.

 

Faingnaert Martin,

Prior van de karmelgemeenschap te Brugge. Geboren te Gent op 13 juli 1966, behaalde een Master in Information Systems en een Master in Business Administration aan de European University Antwerpen. Na een loopbaan in de informaticawereld als consultant begeleidde hij groepen als reisleider in Vietnam, Cambodia en Indië. In 2010 trad hij binnen in de Karmel. Na het noviciaat in Gent studeerde hij filosofie en theologie aan het seminarie van Brugge. Hij werd diaken gewijd op 14 november 2014 en een jaar later priester gewijd. Behaalde nadien een certificaat in spiritualiteit aan het Katholiek Instituut van Toulouse.

  

  • in stilte
  • 5 daagse van maandagnamiddag 14u tot vrijdag na het middagmaal
  • verblijfskosten incluis honorarium: € 440,00 (citytaks 3,50 euro pp/nacht inbegrepen)
  • thuis volgen via streaming: € 160,00

 

 


Inscrivez-vous maintenant

Rester informé?

[Les activités sont uniquement organisées en néerlandais]

Je veux m'inscrire