GEANNULEERD We zullen niet ophouden met ontdekken en het einde van alle ontdekking zal zijn aan te komen waar we zijn begonnen en die plaats voor het eerst (echt) te kennen.

3 Jun - 5 Jun, by P. Dick Cobben

DickCobben.png

Deze activiteit is helaas geannuleerd.

 

De diepere betekenis achter deze woorden uit een gedicht van de dichter en toneelschrijver T.S. Eliot is de opmaat naar een 3 daagse retraite waarbij de nadruk ligt op ons leven als gebedsweg en ontdekkingsreis, waarbij het perspectief ver voorbij de fysieke dood reikt.

Onze christelijke traditie is veelgelaagd en als we diep genoeg graven vinden we er verbazingwekkende ‘ondergesneeuwde’ of zelfs vergeten  inzichten die uitermate geschikt zijn voor hedendaags gebruik en aansluiten bij het huidige levensgevoel van de mens. Vanuit die onvermoede lagen uit onze traditie  kunnen we anders leren aankijken tegen zonde, de missie van Christus, verlossing, onze eigen identiteit en levensmissie en tenslotte onze eigen dood. Al deze thema’s worden niet alleen theoretisch uitgewerkt, maar hebben voor een belangrijk deel een ervaringsbasis.

Er zijn afwisselend meditatieve momenten, instructie, verwerkingsopdrachten met terugkoppeling naar eigen leven en reflectie in kleine groepen.

 

 

 P. Dick Cobben

Na 17 jaar werkzaam geweest te zijn in het onderwijs begon p. Dick aan zijn theologie studie aan de katholieke universiteit voor theologie te Amsterdam, die later is opgegaan in die van Utrecht (K.T.U.). Nog voor de afronding van de studie in 1996 begon hij zijn postulaat en noviciaat bij de karmelieten in Nederland.  In het jaar 2000 deed hij zijn Plechtige Professie en werd in 2001 tot priester gewijd. Van 2011 tot 2017 vervulde hij de functie van Provinciaal, gelijklopend met de termijnen waarop p. Roeland Provinciaal was, hetgeen de basis legde voor regelmatige uitwisseling met de Vlaamse Provincie.

In de afgelopen jaren heeft hij zich gespecialiseerd in het geven van geestelijke begeleiding en het houden van lezingen in binnen- en buitenland.

 

  • Stille sfeer
  • Uiterste inschrijvingsdatum: vrijdag 20 mei
  • Verblijfskosten incluis honorarium: € 203,00 

 Ter info: 

  • Conferentiezaal
  • Minimum aantal deelnemers: 12 pers.
Subscribe

Want to stay up to date?

You can suscribe by sending an email to info@rustpunt.net or fill out our contact form.
All activities are organized in Dutch.

I want to register