Leven vanuit aandacht en zelfzorg. Wat heb ik echt nodig?

19 Aug - 23 Aug

gettyimages-1396922902-612x612.jpg

Zelfzorg kan niet zonder aandacht. Het vraagt een positieve houding naar jezelf. Hoe je naar jezelf kijkt, gaan we verkennen. Wat heb je werkelijk ten diepste nodig? Via het hier en nu komen we bij onze echte behoeften. We leren er aandacht (awareness) voor te ontwikkelen. Het christelijk geloof heeft ons ook op dit punt iets te zeggen: bemin je naaste als jezelf. We zijn bemind door God; zo mogen we ook onszelf leren accepteren, en ons aanvaard weten als dochters en zonen van God. Deze gezonde eigenliefde wordt dan ook een bron van liefde en mededogen voor de mensen om ons heen.

Sessie vanuit de werkgroep Prisma o.l.v. P. Patrick Lens, Riet Trypsteen en Griet Ponseele

Lens Patrick,

dominicaan en doctor in de theologie. Hij is psychotherapeut en bekwaamde zich in Gestalttherapie. Hij is novicemeester en verantwoordelijke van de studentenpastoraal te Bussel.

Actief in theologisch vormingswerk in binnen- en buitenland, begeleidt verschillende spirituele retraites.

Trypsteen Riet,

licentiate godsdienstwetenschappen, bekwaamde zich in Gestalttherapie en is gevormd in de spirituele begeleiding aan de hand van de geestelijke oefeningen van St.-Ignatius. Is momenteel godsdienstlerares in het St-Janscollege te Gent. Werkt mee aan weekends en retraites, en doet persoonlijke coaching en begeleiding. Is ook medewerkster van ‘Elim’.

Ponseele Griet,

is licentiate in de Politieke en sociale wetenschappen. Zij is psychotherapeute en heeft een eigen praktijk in Vleteren (www.grietponseele.be).

Ze bekwaamde zich in de Gestalttherapie, volgt nog bijscholingen oa in de traumatherapie en het opstellingen werk en heeft  oog voor de spirituele dimensie van de mens.

 

  • in stilte
  • 5 daagse workshop van maandagvoormiddag tot vrijdag na het middagmaal
  • verblijfskosten incluis honorarium: € 440,00 (citytaks 3,50 euro pp/nacht inbegrepen)
  • thuis volgen via streaming: € 160,00
Subscribe

Want to stay up to date?

You can suscribe by sending an email to info@rustpunt.net or fill out our contact form.
All activities are organized in Dutch.

I want to register