Strategie van het geluk - Deel I

2 Feb - 4 Feb, by Dr. Gerbert Bakx

StrategievanhetgelukdeelII.jpg

In dit eerste deel van de Strategie van het Geluk wordt specifiek aandacht besteed aan de eerste belangrijke vraag van levenskunst, met name het omgaan met diverse vormen van lijden en het creëren van de ervaring van geluk op basis van inzichten, wijsheid, bewustzijn, mindfulness en mededogen.

Deze steeds weer hernomen en toch voortdurend vernieuwde lezingenreeks, waarover Dr. Bakx ook succesrijke boeken schreef, mag zich nog steeds in een grote belangstelling verheugen.

Dat is ook normaal: gelukkig zijn wil toch iedereen? Inderdaad, en zo lang het leven meezit kán ook iedereen het wel. Maar gelukkig zijn als het leven niet meezit, als het leven ons niet toelacht, dat is heel iets anders. De cijfers over depressie, burn-out, verslaving, zelfgekozen levensbeëindiging en andere vormen van levensmoeheid, evenals de cijfers over het gebruik van geneesmiddelen, spreken voor zich.

 

De Strategie van het Geluk is de kunst om voor geluk te kiezen. Mensen zijn immers niet zomaar 'van nature' bekwaam of onbekwaam tot geluk, zij zijn niet sterk of zwak, zij doen gewoon op elk ogenblik zo goed als zij kunnen op basis van aangeleerde denkpatronen, gewoontes, visies en strategieën.

De Strategie van het Geluk is de kunst om meer van binnenuit te leven in plaats van geleefd te worden door omstandigheden of gedragingen van anderen. Het is de kortste weg naar een leven met meer levenskunst en geluk.

 

De Strategie van het Geluk is een eigentijdse synthese van wetenschap, filosofie en spiritualiteit. Het gaat niet om magische technieken, mirakelremedies, (pseudo)spirituele vluchtwegen of tegeltjeswijsheden, maar om een concrete en praktische existentiële kaart op basis van een inspirerende, emanciperende en empowerende visie die duurzaam werkt voor wie beperkende overtuigingen wil laten varen en met nieuwe ogen naar het leven wil kijken.

 

Voor al wie nieuwe ideeën gastvrij en toch kritisch wil ontvangen en onderzoeken en zijn of haar inzichten over een meer volwassen levenskunst doordacht wil verfijnen, verdiepen of aanscherpen!

 

Investeren in uzelf, in uw mentaal kapitaal, in uw emotionele intelligentie, in uw resourcefulness, in uw veerkracht, is bovendien een investering zonder enig risico: u kunt er alleen maar bij winnen!

 

Praktische informatie

 

·         Weekend van vrijdagavond 18u00 tot zondagnamiddag (15u00)

·         Rustige sfeer, uitwisseling binnen de groep is voorzien

·         Prijs : 250€ (inclusief lezingen, 2 overnachtingen, maaltijden en citytaks 3,50€ pp/nacht)

Subscribe

Want to stay up to date?

You can suscribe by sending an email to info@rustpunt.net or fill out our contact form.
All activities are organized in Dutch.

I want to register